top of page
Poza scriitoruluiInteractions

3 recomandări pentru definirea strategiei video


Dacă te gândeai să implementezi conţinut video în viitor, adu această idee în prezent şi apucă-te cât mai rapid. Expresivitatea şi gama largă de informaţii uşor de transmis prin acest format au făcut ca în 2018, 87% dintre marketerii globali să opteze pentru această alternativă, conform Hubspot.com. Nu doar marketerii, dar şi publicul ţintă alimentează acest trend: 64% declară că probabilitatea să cumpere ceva creşte după vizionarea unui video, conform aceleiaşi surse. Iar în 2020, strategiile video se află în top of mind pentru majoritatea companiilor.


Dacă vrei să te alături acestui trend, dar nu ştii de unde să începi, iată 3 idei pe care le poţi include în strategiile tale video:


Stabileşte obiectivul în funcţie de etapa în care se regăseşte publicul ţintă


Nici video-ul nu se abate de la regula oricărui tip de conţinut, aceea că trebuie să acopere o anumită nevoie a publicului ţintă. Pasul doi? Identifică etapa în care se regăseşte utilizatorul căruia i te adresezi. Conform metodologiei inbound marketing, poţi segmenta etapele astfel: attract, engage & delight.


În etapa de awareness, în care obiectivul tău este să atragi clienţi, poţi iniţia conţinut video în care să prezinţi personalitatea companiei, să creezi tutoriale explicative pe anumite teme relevante industriei sau chiar să realizezi conţinut care să reflecte misiunea companiei tale.


În etapa de consideration, în care trebuie să asiguri loializarea publicului, un tip bun de conţinut video ar putea fi un webinar cu tactici şi recomandări. Ia în calcul şi demo-uri pentru produse trimise via e-mail sau studii de caz interactive.


În cea de-a treia etapă, de decision, în care deja ai o relaţie cu consumatorul, iar acesta poate deveni ambasadorul brandului tău, ulterior, e important să creezi o bibliotecă video de conţinut educativ, dar şi să le mulţumeşti într-un mod autentic pentru achiziţie, dacă aceasta are loc.


Gândeşte-ţi conținutul video în termeni de entertainment, nu advertising


Chiar dacă scopul tău principal este de a-ţi comunica şi face cunoscut produsul, unicul mod în care poţi implica emoţional consumatorul pentru a-i stârni o reacţie este prin a-i oferi ceva care să-i stimuleze interesul. Iar uneori tema conţinutului tău nu este de ajuns.


Indiferent de subiectul video-urilor tale, gândeşte un mod catchy de a prezenta conţinutul, astfel încât să bifeze şi elementul divertisment. În acelaşi timp, e important să te aliniezi termenilor brand book-ului şi să oferi publicului şansa de a-ţi recunoaşte identitatea vizuală în orice tip de material.


Ca să evaluezi performanţa video-urilor tale şi modul cum acestea reuşesc să capteze atenţia publicului, asociază anumite metrici analitice cu vizionarea fiecărui video.


Stabileşte un responsabil pentru fiecare etapă din plan


Pentru a-l urmări mai uşor, "sprage" planul în mai multe etape. Iar pentru fiecare, stabileşte clar încă de la bun început un obiectiv, un responsabil, dar şi un calendar de raportare, astfel încât te asiguri că respecţi deadline-ul propus.


Nominalizează un responsabil pentru fiecare etapă: unul pentru dezvoltarea strategiei video, altul pentru realizarea scenariului, unul pentru producţia video, altul pentru editare, dar şi unul pentru promovarea video-ului în social media, atât prin tehnici organice, cât şi plătite.


Modernizează-ţi strategia cu un element interactiv şi promiţător. Cel mai probabil, vei observa rezultatele îmbunătăţite în scurt timp.

10 afișări
bottom of page